آیا نوشیدن آب مقطر بی خطر است؟

این روزها افسانه ها و سوء تفاهم های زیادی در مورد ایمنی آب و مزایای سلامتی وجود دارد. آیا نوشیدن آب مقطر، حتی اگر خالص تر از آب لوله کشی باشد، خطرناک است؟ و این روند آب قلیایی چیست؟

بیایید رکورد را در اینجا تنظیم کنیم. استفاده از دانش شیمی می تواند به شما کمک کند تا از تبلیغات بازاریابی و ایجاد ترس جلوگیری کنید. حقیقت اغلب ساده تر از آن چیزی است که شما انتظار دارید.

آب مقطر چیست؟

آب مقطر به سادگی آبی است که از طریق فرآیند تقطیر تصفیه شده است. این بدان معناست که جوشانده شده است، و بخار حاصل جمع آوری و متراکم شده است و از نظر تئوری، آب کاملاً خالصی را برای شما باقی می گذارد (این تنظیم پیچیده نیست، حتی می توانید آن را در خانه انجام دهید).

در این مورد “کاملا خالص” به چه معناست؟ آب لوله کشی، آب چشمه یا هر آبی که ممکن است در زندگی روزمره با آن مواجه شوید را در نظر بگیرید. تمام این آب علاوه بر هیدروژن و اکسیژن مقداری «مواد» دیگر نیز در خود دارد.

 

برخی از آن‌ها ممکن است چیزهایی باشند که می‌توانید ببینید، مثلاً جلبک‌ها در آب دریاچه. اما بیشتر آن با چشم غیرمسلح نامرئی خواهد بود: مواد معدنی محلول مانند کلسیم، سدیم، پتاسیم و منیزیم، کلریدها و بی کربنات ها، و گاهی اوقات افزودنی هایی مانند کلر و فلوراید در آب لوله کشی در برخی مناطق.

حتی ممکن است موجودات میکروسکوپی در آب شنا کنند. بسیاری از آنها بی ضرر هستند، اما برخی از میکروارگانیسم های بیماری زا باعث بیماری بسیار جدی می شوند (به همین دلیل است که بسیاری از شهرها منابع آب خود را با مقدار کمی کلر درمان می کنند).

بنابراین، آب کاملاً خالصی که از تقطیر به دست می‌آید، تمام موارد بالا را از دست داده است – هیچ ماده معدنی، هیچ باکتری و هیچ چیز وجود ندارد. فقط اچ2O.

آیا نوشیدن آن بی خطر است؟

پاسخ کوتاه این است، بله، نوشیدن آب مقطر بی خطر است. اما ممکن است نخواهید آن را عادت دهید.

به طور معمول، آب مقطر با کیفیت های مختلف برای انجام تکنیک های شیمی تجزیه استفاده می شود.

اول از همه، برای شما بهتر از آب لوله کشی معمولی شما نخواهد بود (با فرض اینکه در منطقه ای هستید که آب آشامیدنی ایمن است)، و در واقع می تواند اثرات منفی طولانی مدت خاصی در برخی افراد داشته باشد.

از آنجایی که حاوی مواد معدنی (به عنوان مثال الکترولیت) نیست، ممکن است هیدراته ماندن بدن شما با نوشیدن آب مقطر سخت تر باشد، یا ممکن است به دلیل کلسیم و منیزیم کم دچار گرفتگی عضلات شوید. با این حال، این عوارض جانبی دور از همه چیز هستند و مطمئناً دلیلی برای اجتناب از آب مقطر در صورتی که تنها منبع غیر آلوده موجود است، وجود ندارد. شما همیشه می توانید الکترولیت ها را از طریق غذا دوباره پر کنید.

برای نشان دادن اینکه واقعا چقدر ایمن است، در نظر بگیرید که آب مقطر اغلب برای تهیه شیر خشک برای نوزادانی با سیستم ایمنی به ویژه ضعیف استفاده می شود.

کاربردهای فراوان دیگری نیز دارد. برای تست های آزمایشگاهی و آماده سازی شیمیایی مانند لوازم آرایشی ضروری است و در خودروها و لوازم خانگی برای کاهش رسوب آهک و سایر ذخایر معدنی بسیار مفید است.

اما اگر اصلاً به مزه آب خود اهمیت می دهید، برای نوشیدن بهترین نیست. اگر به هر بطری آب آشامیدنی تصفیه شده دقت کنید، خواهید دید که پس از تصفیه، مواد معدنی دوباره به آب اضافه شده است. این به این دلیل است که آب مقطر، بدون هیچ گونه مواد معدنی، طعمی ملایم و صاف دارد.

در نهایت، این بسیار گران تر از آب لوله کشی است. آیا ارزش پرداخت هزینه اضافی را دارد تا اتو ماشین و لباس شما به خوبی کار کند، اما برای نوشیدن؟ چرا برای آبی که طعم بدی دارد و هیچ مزیتی ندارد هزینه بیشتری بپردازید مگر اینکه واقعاً ضروری باشد؟

آب قلیایی چطور؟

صحبت از آبی است که بی جهت گران است و هیچ فایده ای ندارد…

نمی دانم چه زمانی این ایده برای اولین بار به صحنه آمد، اما من برای اولین بار در سال 2007 شنیدم که کسی ایده رژیم های اسیدی و قلیایی را مطرح می کند. سبزیجات و میوه‌ها، قند کم و غذاهای فرآوری‌شده، و واقعاً روشی غیرقابل انکار برای غذا خوردن – اما این تصور جای پای خود را باز کرد و اکنون برای کلاهبرداری از مردم با ادعاهای نادرست سلامتی استفاده می‌شود.

بنابراین اکنون، بیش از یک دهه بعد، آب قلیایی در هر جایی که به دنبال مقادیر گزاف پول در مقایسه با آب لوله کشی هستید، فروخته می شود. بسته به اینکه از چه کسی می‌خواهید، این آب مطمئن می‌شود که خون شما PH مناسب خود را حفظ می‌کند (بسیار کمی ابتدایی)، از کاهش التهاب سیستمیک گرفته تا پیشگیری از سرطان.

برای هر کسی که درک ابتدایی از شیمی و بیوشیمی دارد، این به سادگی مضحک است.

بله، تغییر در pH بدن شما یک مشکل بزرگ است، اما این در نتیجه مصرف غذاها یا نوشیدنی های معمولی اتفاق نمی افتد. همه ما هر روز چیزهای اسیدی و قلیایی می خوریم و هیچ تاثیری بر PH بدن خود نداریم. این به این دلیل است که بدن انسان دارای مکانیسم‌های تنظیمی و سیستم‌های بافری متعددی است تا از تأثیر چیزهایی که می‌خوریم بر PH خون یا سلول‌هایمان جلوگیری کند.

بدن با بازدم دی اکسید کربن، دفع آن از طریق کلیه ها یا با حفظ بی کربنات، خود را از شر اسید اضافی خلاص می کند.

بنابراین، اگر آب قلیایی بنوشید چه اتفاقی می‌افتد؟ به این فکر کنید که آن آب به کجا می رود: مستقیماً وارد محیط بسیار اسیدی معده شما می شود. بدن شما سیستم قلیایی سازی آب داخلی خود را دارد! قبل از اینکه توسط روده بزرگ جذب شود، آب اسیدی معده شما توسط ترشحات بی کربنات از پانکراس خنثی می شود.

نوشیدن آب مقطر: کیفیت آب

با در نظر گرفتن همه اینها، می توان گفت که به طور کلی نوشیدن آب مقطر بی خطر است. با این حال، بیشتر آب لوله کشی به همان اندازه برای نوشیدن بی خطر است، طعم بهتری دارد و بسیار ارزان تر است. اما اگر می‌دانید که منطقه‌ای که در آن هستید آب آشامیدنی سالمی ندارد، اگر تنها آب تمیز موجود است، در نوشیدن آب مقطر تردید نکنید.

حدس می‌زنم همین را می‌توان در مورد آب قلیایی نیز گفت – اگر هیچ چیز سالم دیگری برای نوشیدن وجود ندارد – اما این تنها دلیل خوب برای انجام آن است. از دانش شیمی خود استفاده کنید، فریب ترفندهای بازاریابی را نخورید و در پول خود صرفه جویی کنید.

اگر می خواهید شیمیدان را با یک هدیه تحت تأثیر قرار دهید، لطفاً حتی به این نوع روندهای کلاهبرداری فکر نکنید، گزینه های بسیار بهتری وجود دارد!

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *